Gold Bar GCP

Gold Bar GCP

Purity 999.9.Berat 1g,10g,20g,50g.100g

Gold Bar GCP
Kasturi Emas

Kasturi Emas

Wangian Sunnah Kasturi Emas,kasturi putih dan Al-Jannah

Kasturi Emas
Dinar GCP

Dinar GCP

Purity 999.9.Berat 4.25g.Diameter 23mm

Dinar GCP
Silver Bar

Silver Bar

Purity 999.Berat 10g,20g,50g,100g

Silver Bar
Dictionary Safety Box

Dictionary Safety Box

Berat 0.68kg,Saiz 23cm

Dictionary Safety Box
Tukar Ke Simpanan Emas

Tukar Rokok ke Simpanan Emas

Daripada beli rokok lebih baik MULAKAN simpana Emas

Tukar Rokok kepada Simpanan Emas
Showing posts with label Emas. Show all posts
Showing posts with label Emas. Show all posts

15 Apr 2014

Apakah ciri-ciri pelaburan Emas yang anda inginkan ? Adakah anda letak duit pelaburan di sesuatu instrumen pelaburan dan biarkan sahaja tanpa sebarang pengawasan ? Suka atau tidak untuk membina kejayaan anda perlu melabur.Jika hanya harapkan gaji bulanan daripada pekerjaan tetap semata-mata agak susah untuk bergelar Jutawan.

Adakah Emas pilihan anda ?




Ciri-Ciri Pelaburan 

  •  Pelaburan yang mampu memberi pulangan keuntungan tahunan yang jauh lebih baik daripada ASB, Simpanan Tetap (FD), unit trust, mutual fund atau takaful.
  • Risikonya adalah yang PALING rendah untuk mengalami kerugian. 
    Dalam bahasa mudahnya, duit yang anda labur tu tak 'hangus' begitu sahaja. 
  • Mempunyai tahap 'kecairan' yang tinggi. Maksud kecairan ialah keboleh-upayaan untuk pelaburan anda itu ditukarkan semula kepada wang tunai pada bila-bila masa. Mana tahu tiba-tiba anda memerlukan wang tunai dalam keadaan yang terdesak.
  • Pelaburan yang kalis inflasi. Wang yang anda laburkan itu tidak mengalami susut nilai dari segi matawang. Tak kira walaupun nilai matawang jatuh akibat inflasi, pelaburan anda masih kekal nilainya. Malah bertambah-tambah nilai pulangannya.
  • Tak perlukan modal besar beribu ringgit seperti pelaburan hartanah. Belum masuk lagi soal urusan prosedur jual-beli, urusan dokumen, serta upah lawyer untuk pemilikan hartanah tersebut. Makan masa berbulan-bulan baru settle.
Bagi pendapat admin Pelaburan Emas memenuhi ciri-ciri di atas.Tapi mesti diingat, sebelum membuat pelaburan emas, anda perlukan ilmu yang mantap terlebih dahulu. Jadi untuk memahami pelaburan emas, carilah mentor-mentor pelaburan emas ataupun bahan bacaan seperti buku dan ebook.

Mantapkan ilmu di dada dengan eBook dari Rahsia Emas dan Rahsia Usahawan Emas.Ketahui bagaimana mereka menjual Emas bernilai Jutaan Ringgit.
Nukilan Faizal FA

23 Feb 2013

Goldcrest Pavilion ( GCP ) telah melancarkan web untuk ahli pengedar untuk memudahkan pengedar memantau perkembangan pelanggan ataupun rakan kongsi di laman web diberi.Bagi orang awam yang ingin mendaftar sebagai pengedar boleh menjadi free member kepada introducer/pengenal untuk membuat tempahan 24 jam sehari.




Anda layak menjadi pengedar selepas membayar yuran keahlian sebanyak RM1000 kepada GCP untuk melayakkan anda menjadi pengedar GCP yang sah.

Berikut adalah antara soalan dan jawapan di dalam group pengedar seluruh Malaysia.

SOALAN:
Nk tanya,kalau nk melabur shj bgaimana...bgaimn prosesnya,pembayarannya...tq..
satu lg kalau lepas sy buat pembelian macmana delivery &proses bayarannya.

JAWAPAN:

Salam, utk Free member tu kelebihannya hanya boleh order 24jam 7 hari seminggu. Free Member tak dapat keistimewaan sebagai pengedar.

FM akan diberi password melalui email.

Jika FM order emas, bayaran penuh perlu dibuat dlm tempoh 24 jam ke akaun maybank 505103003954 goldcrest pavilion sdn bhd.
Emailkan bukti bayaran ke sales@gcp.com.my
Jika tak boleh email sms sahaja nama penuh, no id FM, masa bayaran dan jumlah bayaran ke 0129883145 atau 0133180447

Utk brg kemas 999 dan 916 design pasir, gajah, melur, Harga dipaparkan berdasarkan berat anggaran.

Jika berat sebenar emas lebih dpd yg tertera, Staf GCP akan maklumkan bayaran tambahan yg perlu dibayar. Jika beratnya kurang, GCP akan refund semula bayaran yg terlebih.

Bagi goldbar, silver bar dan barang rekaan terkini beratnya adalah tepat dan jumlah perlu bayar adalah tepat.

Selepas bayaran penuh diterima oleh GCP, barang akan dihantar secara PERCUMA melalui POSLAJU dan FM akan diberi no tracking. Risiko kehilangan adalah tanggungan FM sendiri. Walaubagaimanapun GCP akan pastikan pembungkusan dan penghantarannnya selamat. Dah 4 tahun GCP guna cara pos dan Alhamdulillah tak pernah hilang.

Sekiranya FM ingin menikmati keistimewaan pengedar, seperti dapat harga DISKAUN , Penghantaran PERCUMA dgn JAMINAN akan diganti semula jika hilang serta banyak lagi kelebihan, FM boleh naik taraf menjadi pengedar sah dgn klik button naik taraf dalam ruangan FM di website tu (kena login guna password FM utk masuk ke ruangan FM)
FM perlu bayar RM1000 utk jadi pegedar sah (AD)

Apa yang anda dapat dengan caj pengedar RM1000?

1-Syarikat bumiputra Islam

GCP ditubuhkan pada thn 2009 oleh Tn Hj. Shamsul anuar b. Md Ali & Pn Hjh Norliza bt Ngatiman

2-Modal kecil

caj pengedar seumur hidup serendah RM1000 (PROMOSI SAHAJA akan diTAMATKAN pada bila-bila masa) bayaran ini adalah nilai untuk mendapatkan semua keistimewaan yg diberi kepada pengedar.

3-Harga pengedar yang sangat MURAH berbanding yg ditawarkan syarikat lain. Membolehkan anda mendapat LEBIH GRAM emas dgn jumlah wang sama jika anda membeli di sykt lain.

4-Sentiasa ada produk terkini yang menarik dari semasa ke semasa.

5-Kos penghantaran PERCUMA kepada pengedar dan pelanggan

Anda tak perlu ke cawangan ambil stok,prosedurnya mudah,jimat masa dan tenaga.Konsep “Tempah-Bayar-Tunggu” membuatkan ramai pengedar tertarik. Keselamatan barang dijamin oleh GCP (Money Back Guarantee).

6-Servis mantap,bersistem dan amat dipercayai.

Ramai yang menjadi pengedar GCP secara sambilan sahaja dan tak perlu bersusah payah kerana urusan pembelian dan penghantaran produk diuruskan oleh staff GCP yang mesra dan sedia melayani anda dengan baik.
Anda tak perlu risau tentang keselamatan emas dan wang anda kerana selama lebih 3 tahun beroperasi tiada langsung masalah yang timbul malah masyarakat semakin mengakui GCP yang TERBAIK dengan peningkatan pengedar GCP mencecah 4000 orang.

7- Menyediakan bantuan MODAL dalam stok emas dan wang tunai.

Anda tak perlu Stok banyak. Anda hanya menggunakan bantuan pemasaran PERCUMA yg GCP berikan utk mencari pelanggan dan GCP akan menghantar terus tempahan kpd pelanggan anda. Keuntungan daripada transaksi tersebut GCP berikan kepada anda.
Begitu juga sekiranya pelanggan anda ingin menjual semula emas kepada anda, GCP akan menyediakan wang tunai utk anda membeli semula emas pelanggan anda.
*Tertakluk kepada terma & syarat.

8- Bantuan pemasaran - Seminar PERCUMA.

GCP menaja sepenuhnya seminar yang ingin diadakan oleh pengedar. Bantuan promosi spt iklan akhbar, Flyers, Banner, cenderahati kpd peserta diberikan PERCUMA.

9- Bantuan pemasaran - PERCUMA iklan media massa seperti akhbar dan majalah.

10. Bantuan pemasaran online: PERCUMA website sendiri utk pemasaran online (semua pengedar lama dan baru akan diberi url website sendiri )

11-Bimbingan PERCUMA- Personal coaching PERCUMA secara online dan offline.

Anda berpeluang berkongsi tip,panduan dan pelbagai ilmu simpanan emas,teknik pemasaran,perniagaan bersama dealer-dealer berpengalaman dan CEO GCP sendiri.

12-Insentif pengedar dan insentif bulanan

Pengedar mendapat insentif dealer get dealer,insentif pembelian dan ganjaran dari syarikat mengikut terma dan syarat yang ditetapkan

13-Perkhimatan selepas jualan

-GCP menyediakan mesen khas utk anda mencuci emas anda di pejabat GCP secara PERCUMA.
-Rundingcara dan penilaian nilai emas secara PERCUMA

14- Jaminan beli balik

GCP memberi jaminan beli balik produknya walaupun calar,tergores dan plastik dibuka kerana ia akan dinilai pada berat dan ketulenannya.Sila simpan resit belian anda.

Utk mendapatkan semua faedah tersebut anda hanya perlu mendaftar sebagai pengedar GCP:-

CARA MENDAFTAR

1) Buka website www.gcp.com.my
2) Klik register dan masukkan nama dan nombor I'd introducer AD3299
3) Isi borang yg disediakan dan ikut arahan hingga akhir.
4) Bank in RM 1,000 (Bayaran untuk mendapatkan semua faedah & kelebihan pengedar) ke akaun Maybank Goldcrest Pavilion sdn bhd 505103003954 dan sms waktu bayaran ke 012-988 3145 atau email bukti bayaran, serta dokumen yg diperlukan ke sales@gcp.com.my.
Pendaftaran dan tempahan emas akan diproses oleh pihak GCP dalam tempoh 24jam mengikut masa bayaran dibuat.
Kata nama/kata laluan akan dihantar melalui email dan sms.

DOKUMEN YANG DIPERLUKAN (untuk dapatkan id tag dan kad perniagaan PERCUMA)

1)Satu salinan kad pengenalan

2)Dua keping gambar ukuran passport

3)Salinan bil elektrik/air/te lefon kediaman terkini.

Email dokumen kepada cik siti fatimah : admin@gcp.com.my
Nukilan Faizal FA

12 Oct 2012

Berita terhangat minggu ini harga emas mampu cecah AS$2500 seauns jika ditukar dalam Ringgit Malaysia adalah RM247/g.Apa yang akan anda lakukan ? Jangan panik jika anda telah menyimpan emas dari dalu sekarang anda hanya perlu menambah stok emas anda.Fast Action Fast Result.



Masa itu emas.Jika ingin mendapat emas dengan harga borong ataupun murah hanyalah di Goldcrest Pavilion ( GCP ).Tidak mustahil harga emas akan melambung tinggi selepas ini kerana metal kalis inflasi ini sukar dicari oleh itu permintaan yang tinggi akan meningkatkan kos pengeluaran.

Artikel di Berita Harian

Harga emas dijangka bergerak ke arah AS$2,000 seauns dalam tempoh enam bulan akan datang dengan arah aliran menaik itu dijangkakan berterusan untuk mencapai harga sasaran AS$2,500 seauns dalam tempoh setahun ini, kata Naib Presiden yang juga Pengurus Porfolio DWS Investments GmbH, Manuel Tenekedshijew.
Beliau berkata, pendorong utama kepada kenaikan harga itu termasuk kadar faedah sebenar yang tidak menarik, kebimbangan jangka panjang terhadap inflasi, kekukuhan permintaan bagi pelaburan, arah aliran terkini yang menunjukkan meningkatnya pembelian logam berharga oleh bank pusat di seluruh dunia, selain bekalan terhad. “Berdasarkan analisis kami, harga emas dijangka mencecah AS$1,800 sedikit masa lagi dengan sebarang pembetulan harga menjadi asas kepada kenaikan lanjut.
“Harga emas dijangka bakal bergerak ke arah AS$2,000 seauns dalam tempoh enam bulan akan datang dan arah aliran menaik itu dijangka berterusan untuk mencapai harga sasaran AS$2,500 seauns selepas setahun dari sekarang,” katanya sambil menambah dalam persekitaran ekonomi yang tidak menentu, emas kebiasaannya dilihat sebagai pelaburan terbaik.
Beliau berkata demikian pada taklimat media berhubung arah aliran logam emas di Kuala Lumpur, semalam. Harga emas berlegar AS$1,760 seauns semalam.
Perkembangan ekonomi dan geopolitik semasa menyaksikan dorongan kenaikan harga pasca 2000.
Sementara itu, Pengarah Dana Runcit Bahagian Pengurusan Dana AMMB Holdings Bhd, Ng Chze How (gambar), berkata prestasi lebih baik saham syarikat berkaitan perlombongan emas berbanding pergerakan harga emas fizikal sejak sedekad lalu mendorong AMMB Holdings menambah saiz dana AmPrecious Metal tidak kurang tiga kali daripada 350 juta unit sejak dilancarkan pada 2007, kepada 600 juta unit dan terkini kepada 750 juta unit.
Beliau berkata, dana berasaskan Syariah AmPrecious Metal dilaburkan dalam saham syarikat global terbabit aktiviti berkaitan emas dan logam berharga, seperti syarikat pelombongan emas kerana statistik menunjukkan prestasi saham syarikat terbabit jauh lebih baik berbanding pergerakan harga emas fizikal sejak sedekad lalu.
Perhatian
GCP telah melancarkan web untuk pendaftaran PERCUMA.
Kelebihannya :
> Pendaftaran menjadi pengedar sah GCP dengan harga PROMOSI RM1000 walaupun telah tamat harga promosi ( sebelum ini menjadi pengedar RM11k dan minimum pembelian emas RM10k )
> Dapat membuat tempahan terus kepada GCP tanpa melalui Dealer.7 hari seminggu & 24 jam sehari.
> Penghantaran emas & perak secara PERCUMA 100 % apabila menjadi Pengedar Sah GCP namun jika belum pengedar risiko ditanggung pembeli .
Daftar sini sekarang untuk menikmati kelebihan PERCUMA ini.

Nukilan Faizal FA

22 Sep 2012

Goldcrest Pavilion ( GCP ) nama yang tidak perlu diperkenalkan lagi di arena Syarikat Bumiputra yang menjual Emas & Perak Fizikal.Walaupun syarikat Emas tumbuh bak cendawan selepas hujan tapi GCP mempunyai keistimewaan tersendiri.

Nama GCP gah di akhbar Sinar Harian,Harian Metro bahkan terpampang Billboard GCP di Lebuh raya Elite menghala ke Selatan.

Billboard GCP di Lebuhraya Elite

Untuk pengetahuan pembaca, seperti kedai Emas GCP juga menerima Emas terpakai yang ingin dijual atau trade in kepada GCP.
Nukilan Faizal FA

10 Sep 2012

Tangan yang memberi lebih baik dari menerima !




Pada 8 & 9 September 2012 GCP telah berbesar hati mengadakan Rumah Terbuka Hari Raya Aidilfitri.Hari Sabtu diadakan rumah terbuka di kediaman Tuan Shamsul sendiri manakala pada keesokkan harinya diadakan Rumah terbuka di Pejabat GCP di Nilai.


Alhamdulilah GCP menjadikan Rumah Anak Yatim & Miskin Baitul Sakinah sebagai anak angkat.Setiap bulan GCP akan bantu keperluan harian mereka.

Semoga dengan bantuan kita sebagai Dealer dan juga kepada yang membantu seterusnya menyokong GCP dapat menyuburkan saham akhirat kita nanti dan mendapat ganjaran lumayan dari Allah.Amin

Mungkin bukan rezeki dari Team Minda Emas Network tidak dapat hadir disebabkan oleh perkara yang tidak dapat dielakkan.Kami mendoakan agar GCP terus menyumbang sesuatu untuk membantu umat Islam di Malaysia ini.Menjadikan Rumah terbuka Aidilfitri sebagai perkara WAJIB bagi GCP untuk setiap tahun.






Nukilan Faizal FA

6 Sep 2012

Mengikut rekod,Purata kenaikan harga emas sepanjang 5 tahun adalah melebihi 200%.Trend ini menyebabkan ramai yang mempelbagaikan portfolio pelaburan dengan melabur dalam bentuk jongkong Emas dan Barang Kemas.

Antara faktor kenaikan harga Emas adalah kerana ia merupakan galian yang tidak boleh dicipta dan diperbaharui.Oleh sebab itu harganya akan senantiasa naik dan meningkat berdasarkan permintaan yang tinggi terhadap Emas.


Selain hartanah,saham amanah,simpanan di bank dan pelbagai lagi skim pelaburan yang ditawarkan oleh institusi kewangan, emas merupakan satu lagi medium pelaburan yang memberi pulangan lumayan kepada para pelabur.Ini kerana :

> Emas adalah pelindung nilai yang kalis inflasi.
> Aset mudah ditunaikan dan laku di seluruh dunia.
> Negara di dunia menjadikan Emas sebagai rezab simpanan mereka
> Amerika merupakan penyimpan emas terbesar dunia.
Nukilan Faizal FA

8 Aug 2012

Percaya atau tidak Pos Malaysia bukan sekadar tempat kita beli Setem atau bayar bil-bil semasa.Ini memberi faedah kepada penggemar-penggemar Pajak Gadai Islam Ar-Rahnu.Walaubagaimana pun sebelum membuat sesuatu persiapkan diri kita dengan ILMU Ar-Rahnu ini.Jangan Tergadai semua nanti.


Setelah Agro Bank memperketatkan untuk Pajak Gadai mereka, semakin banyak alternatif yang boleh digunakan oleh penyimpan-penyimpan emas ini.Lepas ini sambil bayar bil bolehlah bawa barang kemas sekali.

Pos Malaysia Berhad ( Pos Malaysia ) dan Bank Muamalat Malaysia Berhad memeterai perjanjian bagi membentuk kerjasama strategik dalam menawarkan perniagaan Pajak Gadai Islam ( Ar-Rahnu ) kepada orang ramai di cawangan Pos Malaysia terpilih.
Nukilan Faizal FA

28 Jul 2012

SYDNEY – Seorang lelaki mendapat pengajaran pahit kerana kesilapannya menyembunyikan wang di tempat tidak sepatutnya, lapor media Australia, semalam.



Lelaki tidak didedahkan identitinya itu menjual keretanya hujung minggu lalu dan mendapat bayaran sebanyak A$15,000 (RM49,473).
Untuk mengelak dicuri, lelaki terbabit mencari tempat yang jarang digunakan serta tidak disangka sesiapa.
Justeru, lelaki terbabit menyimpan wang berkenaan dalam ketuhar yang sangat jarang digunakan di rumahnya. Bagaimanapun, secara kebetulan isteri lelaki terbabit tergerak untuk menggunakan ketuhar berkenaan pada hari itu untuk memanaskan ketulan daging ayam.
Tanpa disedari wanita terbabit, wang itu turut rosak dalam ketuhar berkenaan. Lelaki itu berkata, dia bercadang menggunakan wang berkenaan untuk membayar semua hutangnya.
“Kini saya langsung tiada wang simpanan,” katanya. Menurut media, isteri wanita itu juga terlalu sedih dan tidak berhenti-henti menangis sebaik saja diberitahu keadaan sebenar. 
Sumber : AP

#Kan bagus kalau duit kertas itu tukar kepada simpanan emas.Emas perlukan suhu yang tinggi untuk dileburkan.

Layari www.gcp.com.my untuk design terbaru koleksi emas perhiasaan emas 916.Klik Galeri Produk

Sila hubungi utk pertanyaan dan tempahan

MUHAMAD FAIZAL BIN ANUAR (AD3299)
019-6401493 / 011-18341410
mindaemasgcp@gmail.com
Nukilan Faizal FA

5 Jul 2012

Sabda Nabi Muhammad S.A.W:- 'Satu masa akan sampai kepada manusia di mana tidak ada apa lagi yang berguna tinggal, kecuali Dinar(Emas) dan Dirham(Perak)' 


Kebanyakan dari kita sekarang ini lebih suka menyimpan wang di bank ataupun menyimpan di dalam saham amanah seperti ASB dan sebagainya.Sekarang kalau ke bank mesti ada pegawai yang offer suruh buat pinjaman ASB.

Pelaburan saham amanah juga dianggap memberi keuntungan yang lumayan dan dijamin oleh kerajaan.Persoalannya di sini tidakkah kita sedar yang nilai wang kita hari ini makin susut nilai.Adakah anda yakin Rm500k hari ini anda dapat beli rumah Banglo pada tahun 2020.?

Nukilan Faizal FA

30 Jun 2012

Berita di Harian Metro pada 20/12/2011 mengumumkan yang Amanah Saham Nasional Bhd (ASNB) akan memberi dividen sebanyak 7.65 sen dan bonus 1.15 sen bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2011.Kira-kira 7.3 juta pemegang akan menerima durian runtuh.Kenaikan 8.8%

 Dividen 7.65 + Bonus 1.15

Tapi adakah itu betul2 durian runtuh bagi pemegang yang melanggan ASB.?? BAYANGKAN sekiranya 7.3 juta itu simpan emas.Berapa untungnya ?

Kenaikan Harga Emas 2011 ialah 21.68%
Nukilan Faizal FA

22 Jun 2012


Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-96 yang bersidang pada 13-15 Oktober 2011 telah membincangkan mengenai Parameter Pelaburan Emas. Muzakarah telah membuat keputusan seperti berikut:

Setelah mendengar taklimat dan penjelasan daripada Y. Bhg. Prof. Dr. Ashraf Md. Hashim dan Y. Bhg. Ustaz Lokmanulhakim bin Hussain daripada Akademi Penyelidikan Syariah Antarabangsa Dalam Kewangan Islam (ISRA), Muzakarah bersetuju menerima dan memperakukan Parameter Pelaburan Emas seperti berikut:



Syarat Umum Jual Beli

1. Transaksi jual beli emas mestilah memenuhi semua rukun jual beli yang digariskan oleh Syarak, iaitu pihak yang berakad, item pertukaran, dan sighah menurut ’uruf yang diamalkan. Jika sekiranya suatu transaksi tidak memenuhi salah satu rukun jual beli, transaksi tersebut dikira tidak sah.

Pihak Yang Berakad

2. Pihak yang berakad mestilah orang yang mempunyai kelayakan melakukan kontrak (Ahliyyah al-Ta’aqud) iaitu dengan memenuhi kriteria berikut:
Nukilan Faizal FA

7 Jun 2012

Assalammualaikum,


Ramai antara kita yang masih tidak sedar yang wang kertas mengalami kesusutan nilai kesan daripada inflasi yang berlaku di seluruh dunia.Dari kecil kita telah diajarkan ajar menabung untuk masih depan.Tapi sebenarnya kita telah melakukan kesilapan bahawa kepentingan Emas begitu berharga serupa dengan nilai emas itu yang Mahal.Emas kalis inflasi.

"Harga emas yang semakin meningkat tidak bererti permintaan akan jatuh, sebaliknya kadar jualannya lebih tinggi kerana mahu dijadikan sebagai alat pelaburan,"

"Tahun lalu, harga emas melonjak akibat ketidakstabilan politik di rantau Arab dan tertinggi direkodkan mencecah sehingga AS$1,900 seaun pada 5 September 2011,"

Perbandingan Emas & Wang Fiat


Nukilan Faizal FA

25 May 2012

Assalammualaikum,


Kenapa Emas ? Kenapa bukan jual barang IT ke jual produk kesihatan ke.Perkara ini dah bermain di fikiran saya sudah lama.Akhirnya tanggal 9 Mei 2012 saya mendaftar menjadi Dealer GoldCrest Pavilon (GCP).Sebenarnya sudah lama abang saya menyuruh menjadi dealer Emas tapi masa itu tidak tahu tentang kepentingan emas untuk masa depan.Buat endah tak endah je.Hanya tahu simpan duit di ASB.Mentaliti kita kebanyakkan macam tu telah disogokkan dengan mata wang kapitalis sekian lamanya.Anda SILAP.

GoldCrest Pavilon Bandar Baru Nilai,Nilai

Emas adalah pelindung nilai yg terbaik. Lindungi diri anda dan generasi pewaris anda dari kesusutan nilai matawang dan kenaikan kadar inflasi yg akan menyebabkan wang simpanan anda menyusut nilai.Kerana Rasulullah telah bersabda ; 

'Akan tiba suatu zaman, tiada yg lebih berharga kecuali emas dan perak'. 

Anda pasti pernah menyimpan duit syiling di dalam tabung.Apa sebab & matlamat anda lakukan itu. Salah satunya digunakan apabila kecemasan.Dan simpanan secara kasarnya boleh dibahagiakan kepada 3.
  • Kecemasan
  • Jangka panjang
  • Pelaburan
                               'Orang yg bijak pasti ada menyimpan emas dan perak'

Goldbar Keluaran GCP

Majoriti orang kaya yang menyimpan emas ini adalah orang bukan Islam. Dan tahukah anda, orang Yahudi antara golongan yg mempunyai sejumlah emas yg terbanyak di dunia.Sebenarnya Rezab emas oleh Amerika Syarikat antara yang terbanyak di dunia.Kenapa begitu ? sebab negara USA tahu tentang kepentingan emas berbanding sistem mata wang kertas.Namun begitu, dengan jumlah berat emas yg kecil seperti Dinar yang ada sekarang, Emas dapat di perluaskan pemilikannya bukan hanya pada orang kaya.Oleh sebab itu GCP mengeluarkan emas mampu milik iaitu Goldbar 1gram.GCP peneraju emas mampu milik.

Sudah ada institusi2 bank seperti AgroBank dan Bank Rakyat yang menawarkan sistem Ar-Rahnu, iaitu sistem pajak gadai Islam. Apa yg anda perlu buat ialah memajak emas simpanan anda untuk membuat pinjaman maximum 75% (bergantung kepada institusi). Teknik penyimpanan emas yg betul ialah anda tidak menjualnya, tetapi menggadainya dahulu sebab dengan menggadai, emas itu anda tidak hilang. Apa yg anda perlu buat selepas itu ialah berusaha mencari wang semua untuk menebus kembali emas tersebut.Saya pun masih di dalam proses untuk belajar tentang selok belok emas ini.






-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Jika anda belum mempunyai emas, anda boleh beli dari saya.Saya kini seorang dealer sah GCP.
Anda boleh ke website http://www.gcp.com.my/ untuk melihat profile syarikat emas GCP.

                                                Hubungi saya untuk menempah emas.
                                                 Muhamad Faizal Bin Anuar (ad3299)
                                             019-6401493 / 011-18341410
                                                 mindaemasgcp@gmail.com
                                Atau melalui Fan FB  http://www.facebook.com/mindaemasgcp

                       Jika anda sudah punyai emas, boleh tambah lagi dari semasa ke semasa

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nukilan Faizal FA

Pages