Gold Bar GCP

Gold Bar GCP

Purity 999.9.Berat 1g,10g,20g,50g.100g

Gold Bar GCP
Kasturi Emas

Kasturi Emas

Wangian Sunnah Kasturi Emas,kasturi putih dan Al-Jannah

Kasturi Emas
Dinar GCP

Dinar GCP

Purity 999.9.Berat 4.25g.Diameter 23mm

Dinar GCP
Silver Bar

Silver Bar

Purity 999.Berat 10g,20g,50g,100g

Silver Bar
Dictionary Safety Box

Dictionary Safety Box

Berat 0.68kg,Saiz 23cm

Dictionary Safety Box
Tukar Ke Simpanan Emas

Tukar Rokok ke Simpanan Emas

Daripada beli rokok lebih baik MULAKAN simpana Emas

Tukar Rokok kepada Simpanan Emas
Showing posts with label Pengedar GCP. Show all posts
Showing posts with label Pengedar GCP. Show all posts

4 Jul 2013

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,



Harga Emas turun mengila ! Ada yang panik ke ? Inbox saya pun bertubi-tubi pelanggan bertanyakan setiap hari ' Hari ini harga Emas berapa ye '.Bagi penyimpan emas tegar dari dulu,dah tak ambil pusing dengan harga emas naik atau turun.Yang penting bagi mereka ada simpanan emas dan bila perlu untuk bisnes lain mereka akan invest ke bisnes lain menggunakan simpanan emas tadi.

Di sini saya ingin terangkan 3 jenis Harga Emas Semasa :

--->> Spot Price iaitu harga bahan mentah.Salah satu rujukan kami di www.kitco.com.Saat yang paling baik bila dapat fizikal pada waktu ini.Lepas itu ada duit proseslah sendiri. :)

--->> Company Price - terdapat 2 harga, Harga Customer dan Harga Pengedar.Salah satunya company Goldcrest Pavilion ( GCP ).Di web GCP terdapat harga pelanggan dan harga dealer ( boleh lihat harga apabila menjadi pengedar.

--->> Harga Kedai Emas - Harga lebih mahal sedikit dari jenis di atas.Ini disebabkan oleh peruncitan seperti kos utility,kos sewa kedai dan kos upah design yang agak tinggi.Sebab itu design emas di kedai emas lagi kaboom dan menarik berbaloi dengan harganya.Contoh PohKong,Tomei,HabibJewel dan sebagainya.

Buka Minda :

- Jika anda inginkan rantai leher 20 gram purity 999 sebagai perhiasan ditambah design yang menarik dan menarik jadi bolehlah mencari kedai emas terdekat seperti PohKong atau Tomei.Sudah pasti harga lebih tinggi dari GCP ( tiada kos UPAH ).

- Jika anda ingin membeli rantai tangan 10 gram sebagai pelaburan sesuailah kiranya anda memilih company seperti GCP kerana harganya jauh lebih murah.Tambah-tambah murah lagi apabila anda menjadi pengedar.

Oh lagi satu ada yang bertanya tentang pelaburan Emas,beli Emas bukan seperti beli hari ini kemudian esoknya dah nak jual dan mengharapkan pulangan dengan segera.seperti Skim Cepat Kaya ke.Kalau kita sanggup tunggu ASB selama 20 tahun untuk mendapat pulangan samalah juga konsep simpan emas ini.Yang penting Emas fizikal berada di genggaman kita.Tunggulah sekurang-kurangnya 12 bulan untuk mendapat pulanggan yang memberangsangkan.



Nukilan Faizal FA

23 Feb 2013

Goldcrest Pavilion ( GCP ) telah melancarkan web untuk ahli pengedar untuk memudahkan pengedar memantau perkembangan pelanggan ataupun rakan kongsi di laman web diberi.Bagi orang awam yang ingin mendaftar sebagai pengedar boleh menjadi free member kepada introducer/pengenal untuk membuat tempahan 24 jam sehari.




Anda layak menjadi pengedar selepas membayar yuran keahlian sebanyak RM1000 kepada GCP untuk melayakkan anda menjadi pengedar GCP yang sah.

Berikut adalah antara soalan dan jawapan di dalam group pengedar seluruh Malaysia.

SOALAN:
Nk tanya,kalau nk melabur shj bgaimana...bgaimn prosesnya,pembayarannya...tq..
satu lg kalau lepas sy buat pembelian macmana delivery &proses bayarannya.

JAWAPAN:

Salam, utk Free member tu kelebihannya hanya boleh order 24jam 7 hari seminggu. Free Member tak dapat keistimewaan sebagai pengedar.

FM akan diberi password melalui email.

Jika FM order emas, bayaran penuh perlu dibuat dlm tempoh 24 jam ke akaun maybank 505103003954 goldcrest pavilion sdn bhd.
Emailkan bukti bayaran ke sales@gcp.com.my
Jika tak boleh email sms sahaja nama penuh, no id FM, masa bayaran dan jumlah bayaran ke 0129883145 atau 0133180447

Utk brg kemas 999 dan 916 design pasir, gajah, melur, Harga dipaparkan berdasarkan berat anggaran.

Jika berat sebenar emas lebih dpd yg tertera, Staf GCP akan maklumkan bayaran tambahan yg perlu dibayar. Jika beratnya kurang, GCP akan refund semula bayaran yg terlebih.

Bagi goldbar, silver bar dan barang rekaan terkini beratnya adalah tepat dan jumlah perlu bayar adalah tepat.

Selepas bayaran penuh diterima oleh GCP, barang akan dihantar secara PERCUMA melalui POSLAJU dan FM akan diberi no tracking. Risiko kehilangan adalah tanggungan FM sendiri. Walaubagaimanapun GCP akan pastikan pembungkusan dan penghantarannnya selamat. Dah 4 tahun GCP guna cara pos dan Alhamdulillah tak pernah hilang.

Sekiranya FM ingin menikmati keistimewaan pengedar, seperti dapat harga DISKAUN , Penghantaran PERCUMA dgn JAMINAN akan diganti semula jika hilang serta banyak lagi kelebihan, FM boleh naik taraf menjadi pengedar sah dgn klik button naik taraf dalam ruangan FM di website tu (kena login guna password FM utk masuk ke ruangan FM)
FM perlu bayar RM1000 utk jadi pegedar sah (AD)

Apa yang anda dapat dengan caj pengedar RM1000?

1-Syarikat bumiputra Islam

GCP ditubuhkan pada thn 2009 oleh Tn Hj. Shamsul anuar b. Md Ali & Pn Hjh Norliza bt Ngatiman

2-Modal kecil

caj pengedar seumur hidup serendah RM1000 (PROMOSI SAHAJA akan diTAMATKAN pada bila-bila masa) bayaran ini adalah nilai untuk mendapatkan semua keistimewaan yg diberi kepada pengedar.

3-Harga pengedar yang sangat MURAH berbanding yg ditawarkan syarikat lain. Membolehkan anda mendapat LEBIH GRAM emas dgn jumlah wang sama jika anda membeli di sykt lain.

4-Sentiasa ada produk terkini yang menarik dari semasa ke semasa.

5-Kos penghantaran PERCUMA kepada pengedar dan pelanggan

Anda tak perlu ke cawangan ambil stok,prosedurnya mudah,jimat masa dan tenaga.Konsep “Tempah-Bayar-Tunggu” membuatkan ramai pengedar tertarik. Keselamatan barang dijamin oleh GCP (Money Back Guarantee).

6-Servis mantap,bersistem dan amat dipercayai.

Ramai yang menjadi pengedar GCP secara sambilan sahaja dan tak perlu bersusah payah kerana urusan pembelian dan penghantaran produk diuruskan oleh staff GCP yang mesra dan sedia melayani anda dengan baik.
Anda tak perlu risau tentang keselamatan emas dan wang anda kerana selama lebih 3 tahun beroperasi tiada langsung masalah yang timbul malah masyarakat semakin mengakui GCP yang TERBAIK dengan peningkatan pengedar GCP mencecah 4000 orang.

7- Menyediakan bantuan MODAL dalam stok emas dan wang tunai.

Anda tak perlu Stok banyak. Anda hanya menggunakan bantuan pemasaran PERCUMA yg GCP berikan utk mencari pelanggan dan GCP akan menghantar terus tempahan kpd pelanggan anda. Keuntungan daripada transaksi tersebut GCP berikan kepada anda.
Begitu juga sekiranya pelanggan anda ingin menjual semula emas kepada anda, GCP akan menyediakan wang tunai utk anda membeli semula emas pelanggan anda.
*Tertakluk kepada terma & syarat.

8- Bantuan pemasaran - Seminar PERCUMA.

GCP menaja sepenuhnya seminar yang ingin diadakan oleh pengedar. Bantuan promosi spt iklan akhbar, Flyers, Banner, cenderahati kpd peserta diberikan PERCUMA.

9- Bantuan pemasaran - PERCUMA iklan media massa seperti akhbar dan majalah.

10. Bantuan pemasaran online: PERCUMA website sendiri utk pemasaran online (semua pengedar lama dan baru akan diberi url website sendiri )

11-Bimbingan PERCUMA- Personal coaching PERCUMA secara online dan offline.

Anda berpeluang berkongsi tip,panduan dan pelbagai ilmu simpanan emas,teknik pemasaran,perniagaan bersama dealer-dealer berpengalaman dan CEO GCP sendiri.

12-Insentif pengedar dan insentif bulanan

Pengedar mendapat insentif dealer get dealer,insentif pembelian dan ganjaran dari syarikat mengikut terma dan syarat yang ditetapkan

13-Perkhimatan selepas jualan

-GCP menyediakan mesen khas utk anda mencuci emas anda di pejabat GCP secara PERCUMA.
-Rundingcara dan penilaian nilai emas secara PERCUMA

14- Jaminan beli balik

GCP memberi jaminan beli balik produknya walaupun calar,tergores dan plastik dibuka kerana ia akan dinilai pada berat dan ketulenannya.Sila simpan resit belian anda.

Utk mendapatkan semua faedah tersebut anda hanya perlu mendaftar sebagai pengedar GCP:-

CARA MENDAFTAR

1) Buka website www.gcp.com.my
2) Klik register dan masukkan nama dan nombor I'd introducer AD3299
3) Isi borang yg disediakan dan ikut arahan hingga akhir.
4) Bank in RM 1,000 (Bayaran untuk mendapatkan semua faedah & kelebihan pengedar) ke akaun Maybank Goldcrest Pavilion sdn bhd 505103003954 dan sms waktu bayaran ke 012-988 3145 atau email bukti bayaran, serta dokumen yg diperlukan ke sales@gcp.com.my.
Pendaftaran dan tempahan emas akan diproses oleh pihak GCP dalam tempoh 24jam mengikut masa bayaran dibuat.
Kata nama/kata laluan akan dihantar melalui email dan sms.

DOKUMEN YANG DIPERLUKAN (untuk dapatkan id tag dan kad perniagaan PERCUMA)

1)Satu salinan kad pengenalan

2)Dua keping gambar ukuran passport

3)Salinan bil elektrik/air/te lefon kediaman terkini.

Email dokumen kepada cik siti fatimah : admin@gcp.com.my
Nukilan Faizal FA

27 May 2012

Assalammualaikum,

Sukacita dimaklumkan kos RM1000 menjadi Dealer Goldcrest Pavilion Sdn Bhd (GCP) dilanjutkan sehingga polisi syarikat berubah.Jika sebelum ini promosi dari GCP sempena ulang tahun yang ke-3,kos jadi dealer adalah RM1000 dari 13 Februari 2012 - 13 Mei 2012.

Lebih baik emas daripada rokok

Bila-bila masa syarikat boleh mengubah polisi ini dan menambah syarat belian wajib produk GCP.Semuanya bergantung kepada 'mood' En.Shamsul Anuar Md Ali (Pengarah Urusan GCP).Selepas menjadi dealer anda boleh diisytiharkan sebagai Tauke Emas.Dealer jadi tauke besar !!

Klik untuk tumbesaran


Apa keistimewaan dan faedah yang anda akan dapat dengan bayaran RM1k ?
Boleh rujuk link berikut :

Nukilan Faizal FA
Assalammualaikum,


Masih ramai yang bertanya dengan saya apa faedah 'join' GCP nie.Bayar duit lepas itu dapat sijil emas kah ? GCP bukanlah skim pelaburan emas atau piramid.Anda beli emas anda dapat emas.Sebelum itu kena faham dulu untuk apa anda jadi pengedar emas? Meniaga macam jual penapis air ke?Tunjuk emas dan suruh orang beli ke?


Artikel ini dapat membantu anda.Langkah hari ini untuk masa depan anda.

GoldCrest Pavilion


1.Dapat title pengedar emas



Dengan bayaran RM1k ,anda sudah layak bergelar pengedar emas @ dealer emas @ tokey emas :)
Kalau dulu,bukan senang nak jadi tokey emas ni,tapi sekarang zaman dah berubah,ramai yang mampu menjadi tokey emas @ pengedar emas mobil.Tak perlu keluar modal berjuta untuk buka kedai emas,bayar RM1k sahaja.Tidakkah anda teringin merebut peluang ini?


Nukilan Faizal FA

Pages